Mezőgazdaság

Aktív oxigén (ózon) a gabonatárolásban Hazai referenciák!
A rovarok, különösen a gabona zsizsik és a gombák jelentős veszteséget okoznak a silókban és sík tárolóban tárolt terményben, amely évente komoly negatív gazdasági eredményt/ veszteséget jelenthet.
Számos vizsgálat kiváló eredményei mutatják, hogy a széles spektrumra alkalmazott Mobilsept SGR Grain széria által előállított organikus ózon, hatékonyan szünteti meg illetve tartja távol a spóra, a baktérium, a penészgomba deoxynivalenol (DON) és a mikotoxin veszélyeket • Ezen kártevők ellen ugyan van néhány vegyszerfajta; de egyesek a környezetvédelmi megfontolások miatt tiltottak. Ezenkívül már bizonyított az is, hogy a felhasznált anyagokkal szemben a kártevők ellenállása is emelkedik. • Az USA-ban és az EU-ban végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy az ózon gáz elpusztítja ezeket a kártevőket anélkül, hogy a terméken nyomjelzők maradnának. A rovarok és gombák nem képesek ellenállni az ózonnak.
A berendezés ára függ a kezelési egység m3 méreteitől és az abban szükséges műszaki kialakítások mértékétől.
Összegzés:
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint „legalább kétmilliárd ember használ toxinokkal szennyezett gabonát”, sajnálatosan várhatóan 2025-re „a világ népességének fele egészségének befolyásolva lesz ez által ”, hosszú távon. A biztonságos toxin szint eléréséhez a gabonákban rugalmas és fenntartható megoldásai egyre jelentősebb kihívást jelentenek. Az extrém időjárási események és a megbízható vegyszer maradékmentes kezelések hiánya további akadályokat állít a közösségek elé. A sikeres innovációkkal kapcsolatos, mint az ózon gáz az együttműködés és információ megosztás napjainkban ezért még fontosabbá vált, pótolva a már elmúlt évek hiányosságait.
MezőgazdaságMezőgazdaság

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.