Élelmiszeripar

O3 gáz alkalmazása az élelmiszerek frissen tartásához

 

élelmiszerek frissentartása ózonnalAz ózon gázzal dúsított víz használata  több mint 15 éve az FDA és az USDA által jóváhagyott a GRAS-t. A GRAS és CIP rendszerekben is lehetővé teszi az ózon alkalmazását antimikrobiális kezelésekben az élelmiszerekkel való közvetlen érintkezés során. Az ózon használata biztonságos, a friss élelmiszerekben csökkenti a szennyeződést, egyenes hozamot eredményez, eltarthatósági időtartam számottevő növelésében, amely  a baktériumok jelentős csökkentésének köszönhető. Az ózon ételek széles választékának alkalmazhatósága:

  • A baktériumok számának jelentős csökkentése a feldolgozás során, hosszabb eltarthatóság
  • Hús- és haltermékek jet-spray- víz harmat ózonkezelése
  • Az ózon antimikrobiális beavatkozást eredményez a nyers termékekben
  • Csökkenti a vegyi anyagok alkalmazása által előfordulható mellékízeket
  • Ózonozott jég: az ózonnal  dúsított jégen tartott hús- és hal termékek,  friss tárolási ideje  25–40% -al  emelkedik.

Az ózon használata, jelentősen megnöveli a termékek tárolhatósági idejét, és számottevően 20–45% -kal csökkenti a friss-romlandó  élelmiszereknél fellépő vesztességeket. amely a beruházás gyors megtérülését eredményezi.
Az ózonkezelés elpusztítja a nyers húsban és a friss termékekben található baktériumokat és vírusokat, mint például a Campylobacter, Salmonella, E. coli, Listeria, Norovirus.

A Mobilsept O3 Food párásító rendszer költsége az üzemeltető műszaki lehetőségeitől és igényeitől függően változik, de ebben a kategóriában is szakmai csapatunk arra törekszik, hogy hosszú távú költségmegtakarítást alkalmazzon a legkisebb vállalkozásnak is.

frissen tartás élelmiszeripari ózongenerátorral

 

 

frissen tartás élelmiszeripari ózongenerátorral

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.